Napravi vlastitu pastu za zube!
Ako ne zelite i dalje da upotrebljavate pastu sa fluorom za koji se smatra da nije zdrav , napravite vlastitu pastu , i to brzo i jeftino..
potrebno:
5 velikih kasika kokosove masnoce
2 velike kasike sode bikarbone,
po zelji dodati jednu kap etericnih kapi metvice ili timjana koji daju osvjezavajuci miris i imaju anti bakterijski efekat na sluzokozu. usne duplje. Izmjestajte i drzite u staklenoj posudi dostupno tamo gdje perete zube. Kao ni svaki drugu pastu za zube,NE gutajte je, nego samo ispljunite ovaj put u WC skoljku umjesto u lavabo,. To zato sto kokosova masnoca je u cvrstom stanju i moze povremeno malo zacepit odvod. Ovo ne bi trebao biti razlog da odustanete Ima ce te zdravu ekolosku pastu bez fluor koji je skodljiv u velikim kolicinama . Svi mi svakodnevno na razne nacine unosimo fluor koji je postao "tihi ubica"
potrebno:
5 velikih kasika kokosove masnoce
2 velike kasike sode bikarbone,
po zelji dodati jednu kap etericnih kapi metvice ili timjana koji daju osvjezavajuci miris i imaju anti bakterijski efekat na sluzokozu. usne duplje. Izmjestajte i drzite u staklenoj posudi dostupno tamo gdje perete zube. Kao ni svaki drugu pastu za zube,NE gutajte je, nego samo ispljunite ovaj put u WC skoljku umjesto u lavabo,. To zato sto kokosova masnoca je u cvrstom stanju i moze povremeno malo zacepit odvod. Ovo ne bi trebao biti razlog da odustanete Ima ce te zdravu ekolosku pastu bez fluor koji je skodljiv u velikim kolicinama . Svi mi svakodnevno na razne nacine unosimo fluor koji je postao "tihi ubica"
Pomozite vasoj ostecenoj kosi i ubrzajte rast !!
Ostecena kosa je mracni scenario svake zene koja godinama tretira kosu bojama kiselinama i drugim tretmanima. I svima se desilo bar nekad, da zbog ocajnog stanja ostecene kose a posebno poslije vise raznih tretmana pa jos u kombinaciji sa duzim izlaganjem suncevim zrakama, pozeli kosu radikalno osisati. Kosa ne raste bas tako brzo, pa to nije bas pametno rijesenje ako ste ljubitelj duze kose. Zato, vrijedi pokusati. ... ;)
Za brzi rast kose :
na opranu kosu u korijen cetkicom utrljati rastvor Pantenola ako mazete cijelu ostecenu duzinu onda to radite
pola sata prije pranja.kose.
Pantenol se primenjuje kod:
- poremećaja rasta kose:
- u slučaju usporenog rasta, kod krte, lako lomljive i tanke vlasi,
- za tretman nedovoljno pigmentisanih vlasi odnosno kose bez sjaja. Rastvor Pantenol je vrlo koristan kod oštećenja kose koji su izazvani kozmetičkim sredstvima ili kozmetičkim tretmanima kao što su bojenje, mini val, sušenje, presa i često feniranje. Ovaj preparat takodje spriječava ,,cvjetanje” dugačke ili kozmetički agresivno tretirane kose.
cijena mu je simbolicno niska par eura i ima ga u svim apotekama BIH RS mislim i u Hrvatskoj samo od drugog proizvodjaca.
Nesto vise o cvekli
9 je razloga da napokon pocnete jesti cveklu!
1.Prema strucnjacima sa Queen Mary Universiteta iz Londona. unosenjem samo 1 dl soka od cijedjene cvekle je isto tako djelotvorno kao da pijete tabletu za snizenje krvnog pritiska.
2. Cvekla sadrzi kolicine nitrita koji pod pomazu da misici dobiju vise kisika i jednostavno pojacava se izdrzljivost. Opste poznata stvar medju spotistima je da pred takmicenja gdje se trazi veca izdrzljivost , danima piju sok od cvekle.
3. Ova biljka sadrzi jako puno vlakana a vlakna poticu bolji rad
crijeva. Tako da svi koji pate od takozvanog zatvora, nek izvole probati i bice jako iznenadjeni jako brzim rezultatima
4. Zbog velike kolicine vlakana i niskog GI (glihemicnoga indexa), svjeza cvekla kod unosenja.u organizam ne dozvoljava brzi rast secera u krvi nego se ugljicni hidrati postepeno oslobadjaju u krvi i zato je ona rado vidjena na stolu kod svih onih koji paze na tezinu a posebno dijabeticara. Jednostavno smanjuje zelju za "slaktim" .
5. Dobar je cIstac organizma od toksina ,jer sadrzi materiju pod imenom METINOIN koja upravo pod pomaze sistem ciscenja od raznih toksina i drugih nepotrebnih cestica.
6. Zbog dobrog hranljivog sastava, pravilno hrani kozu i sprecava rano starenje a posebno pred upredjuje upalne procese kao sto su AKNE.
7. smanjuje kiselost organizma i pomaze da se isto i stabilizuje.
8. Tamno crvena boja je ustvari antioksidant pod imenom BETACIJANIN za koji se smatra da stiti i jaca nase celije , Znaci jaca imunitet .
9. Zbog sastava minerala u sebi, cvekla umanjuje upalne procese u organizmu i jacanjem imuniteta postajemo otporniji na bakterije, viruse i druge oksidantne uzroke koji izazivaju razne bolesti.
Sama priznam da nije bas ukusna ,ali dodatkom zacina, limunovog soka ,ulja, jogurta ili neceg drugog ,svjeza cvekla dobiva skroz drugi ukus. Pa probajte
1.Prema strucnjacima sa Queen Mary Universiteta iz Londona. unosenjem samo 1 dl soka od cijedjene cvekle je isto tako djelotvorno kao da pijete tabletu za snizenje krvnog pritiska.
2. Cvekla sadrzi kolicine nitrita koji pod pomazu da misici dobiju vise kisika i jednostavno pojacava se izdrzljivost. Opste poznata stvar medju spotistima je da pred takmicenja gdje se trazi veca izdrzljivost , danima piju sok od cvekle.
3. Ova biljka sadrzi jako puno vlakana a vlakna poticu bolji rad
crijeva. Tako da svi koji pate od takozvanog zatvora, nek izvole probati i bice jako iznenadjeni jako brzim rezultatima
4. Zbog velike kolicine vlakana i niskog GI (glihemicnoga indexa), svjeza cvekla kod unosenja.u organizam ne dozvoljava brzi rast secera u krvi nego se ugljicni hidrati postepeno oslobadjaju u krvi i zato je ona rado vidjena na stolu kod svih onih koji paze na tezinu a posebno dijabeticara. Jednostavno smanjuje zelju za "slaktim" .
5. Dobar je cIstac organizma od toksina ,jer sadrzi materiju pod imenom METINOIN koja upravo pod pomaze sistem ciscenja od raznih toksina i drugih nepotrebnih cestica.
6. Zbog dobrog hranljivog sastava, pravilno hrani kozu i sprecava rano starenje a posebno pred upredjuje upalne procese kao sto su AKNE.
7. smanjuje kiselost organizma i pomaze da se isto i stabilizuje.
8. Tamno crvena boja je ustvari antioksidant pod imenom BETACIJANIN za koji se smatra da stiti i jaca nase celije , Znaci jaca imunitet .
9. Zbog sastava minerala u sebi, cvekla umanjuje upalne procese u organizmu i jacanjem imuniteta postajemo otporniji na bakterije, viruse i druge oksidantne uzroke koji izazivaju razne bolesti.
Sama priznam da nije bas ukusna ,ali dodatkom zacina, limunovog soka ,ulja, jogurta ili neceg drugog ,svjeza cvekla dobiva skroz drugi ukus. Pa probajte